NIEUWS

RECAP: Resource House op DDW 2019

november 4th, 2019

Van zaterdag 19 t/m zondag 27 oktober vond in Eindhoven wederom de Dutch Design Week plaats.  In de Yksi Expo ruimte presenteerde IBA Parkstad tijdens deze week de expositie RE+MINE, waar in een inspirerende omgeving verschillende projecten en designconcepten te zien waren. Elk project toonde een visie op circulariteit en hoe deze in het project verankerd is.  

Één van de 6 projecten was het Resource House: een circulaire en demontabele designwoning die reeds voor 66% bestaat uit hergebruikte materialen. Dit innovatieve concept is het resultaat van de unieke samenwerking tussen Re Use Materials, Laudy Bouw & Ontwikkeling, Geonius en OCT Sloop & Milieutechniek. Hiermee zetten wij een stap richting circulariteit in de omgeving van Zuid-Limburg.

 

 

Over het Resource House

Minder dan 3% van alle sloopmaterialen worden rechtstreeks hoogwaardig hergebruikt binnen de bouw. De bouwsector loopt dus mijlenver achter als het gaat om circulaire economie. Daar brengt het Resource House verandering in! In plaats van onze grondstoffen nog verder uit te putten, wordt er voor de bouw van het Resource House enkel materiaal gebruikt dat duurzaam is gewonnen. Zo bestaat maar liefst 66% al uit hoogwaardig hergebruikt materiaal! Het streven is het woningontwerp in de komende jaren zo ver door te ontwikkelen dat we komen tot een hergebruikpercentage van 100%. Dit doen we samen met kennisinstellingen als de ZUYD Hogeschool en andere ervaren partners die zich inzetten voor een circulaire economie. Het Resource House voldoet aan de voorwaarde dat we binnen een gesloten systeem aan het einde van het economische proces over dezelfde grondstoffen beschikken als bij aanvang. Daarmee elimineren we afval: WASTE? NO WAY!
Dankzij het unieke REFRAMES© modulaire bouwsysteem is het Resource House extreem flexibel: het is verplaatsbaar, veranderbaar, uitbreidbaar, inkrimpbaar en daarmee levensloopbestendig.

Meer informatie: www.resourcehouse.nl