Project Details
Project Description

IBA PLATFORM2020

Eén 3D model, een hele regio in beeld. Projecten en hun ambities tot in detail gevisualiseerd, een interactief platform waar beleving en informatie elkaar vinden. Een virtuele kijk in de toekomst, dat is het PLATFORM2020.
IBA Parkstad startte in 2013 met een open oproep hoe de regio Parkstad (Limburg) sterker en veerkrachtiger gemaakt kon worden. Van meer dan 300 buitengewone ideeën zijn er 50 doorontwikkeld tot projecten en sleutelprojecten. Stuk voor stuk doorlopen deze een dynamisch proces en bevinden zich in diverse fases van uitvoering. Alle projecten hebben één ding gemeen: ze geven deze regio vorm en maken Parkstad aantrekkelijk om te wonen, werken en recreëren.
Om te laten zien wat deze projecten mogelijk maken en hoe ze deze regio versterken, heeft Re Use Materials het PLATFORM2020 ontwikkeld. Dit is een digitaal 3D model dat heel realistisch de eindresultaten van projecten visualiseert. Zo is bijvoorbeeld de Oloïde al volledig in 3D én VR te bekijken en kan men middels een heuse fietssimulator over de Leisure Lane fietsen. En dat is nog maar het begin van de mogelijkheden die het PLATFORM2020 biedt!

De nauwkeurige 3D modellen creëren een omgeving die je exact laten ervaren wat een project inhoudt en wat het met de omgeving doet. Het is een mooie manier om mensen te enthousiasmeren over lokale projecten en draagvlak te creëren voor de ondersteuning en uitvoering hiervan. Door projecten visueel en toegankelijk te maken via het GIM (informatiemodel) ontwikkeld door Geonius, kunnen er nieuwe inzichten ontstaan en kunnen plannen verbeterd worden. Het interactieve karakter van het platform nodigt uit om nieuwe samenwerkingen aan te gaan en verbindingen tot stand de brengen.